Tuesday 2 December 2008

Släng

Ei ema ega isa pole veel koju jõudnud. Ann viib koolikoti oma tuppa ja jääb mõtetesse. Ta on väsinud nendest saladustest ja intriigidest mida viimasel ajal üle mõistuse kipub kuhjuma.
Mis teevad Gregor ja Marten. Mis äri nad ajavad?Miks on Marten nüüd selline imelik, mis lugu nende rahadega on? Miks ta alguses laseb Gregorile öelda et raha ei saa, siis aga lõpuks ikkagi annab järele. Pelaegi on Annil hirm, hirm oma sõprade pärast. Millesse nad end mässinud on?
Mis tüüpidega see küll käib, et lausa nend e elu ohus on? Mõte et Gregor võiks surma saada ajab küll kõik kõhus keerama, appi. Ta kõnnib närvilselt veel koju jõudnud. Ann viib koolikoti oma tuppa ja läheb mõtesse vajunult kööki. Ta on väsinud mööda korterit ringi. Neil on abi vaja, see on selge. Kellegagi peaks rääkima, kellegiga aru pidama, mõne täiskasvanuga kes ehk sedasorti juttu rohkem teab. Aga kellega? Villem on kaugel, Võsul ja telefoniga seda juttu ei aja. Emal on niigi siiber nende viimase aja seiklustest ja pealegivaevalt ta mõikab midagi taolisest äriajamisest. Peale kõige muu võib ema reageerida nagu täiesti ette arvamatult, näiteks kohe politseisse tormata ja teatada et tema türe sõpru plaanitakse mõrvata. Isa? Mida teab sellistest asjadest pangatöötaja? Ja mida ta üldse teha saaks?

No comments: